Sri Lanka: Praktische informatie

Alle praktische informatie voor jouw reis!

Er komt veel kijken bij een rondreis buiten Europa. Deze informatie gaat specifiek over Sri Lanka en is gebaseerd op mijn ervaringen.  Het is belangrijk je reis goed voor te bereiden daarom hier praktische reisinformatie. Let op: Deze informatie kan in de toekomst veranderen.

Het Visum: Bij de ambassade in Den Haag voor ca. €35,- of voor ca. $40,- bij aankomst op een van de Internationale Airports in Sri Lanka. Ook kan je tegenwoordig een E-visum kopen, dat is een online visum via ETA. Bovenstaande is geldig voor een toeristenvisum van 1 maand.

De Beste reistijd: voor West Sri Lanka is half december t/m half maart de beste reistijd. Voor het Oosten zijn april t/m half oktober de beste maanden. Alle andere maanden wordt het land geteisterd door hevige regenval.

Het Tijdsverschil: Het is in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland.

De Munteenheid: De nationale munteenheid is Sri Lankaanse Roepie.

Aanbevolen vaccinaties: DTP, Hepatitis A, Buiktyfus

Meer weten? Lees hier alles over reizen door Sri Lanka!

Mihintale buddha
Sri lanka people trainride

Het vervoer

De bus zonder airco is het goedkoopste, er is geen toilet maar wel een tv met vermakelijke Bollywood muziek. Er zijn hier en daar al bussen met airco, deze zijn iets duurder maar nog steeds spotgoedkoop en kunnen iets comfortabeler zijn. Bussen in Sri Lanka vind je bijna in elke straat en gaan regelmatig. Het is makkelijk de juiste bus te vinden, vraag rond en men zal je naar de juiste bus brengen. 3 tot 4 uur in de duurdere airco bus kost ongeveer €2,- per rit.

Treinritten in Sri Lanka zijn leuk, avontuurlijk en goedkoop! Vele treinritten gaan dwars door de adembenemende natuur, de deuren en ramen staan open en je kunt uren genieten van het uitzicht en in de deur opening zitten als er geen plek meer is op de bankjes. Voor een treinrit van 3 uur betaal je rond de €1,- p.p.

Lees hier de 3 redenen waarom je naar Sri Lanka op vakantie moet!

Little adams peak sunrise
trainride colombo-kandy

Kostenplaatje

Een verblijf in een goedkope basic tweepersoonskamer kostte ons tussen de €10,- en €17,- per nacht altijd inclusief ontbijt. Sri Lanka beschikt overal over luxe hotels en guesthouses, je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt.
Voor eten ben je minimaal tussen de €10,- en €20,- per dag kwijt.
Het maken van tours en trektochten, kost het meest. Trek hier tussen de €100,- en €250,- voor uit (inclusief een dag safari).

Mijn totale kosten

Het is altijd moeilijk om precies aan te geven hoe duur een land is. Dat is afhankelijk van vele factoren en je kunt een reis altijd zo prijzig maken als je zelf wilt. Ik heb 2 weken low-buget door Sri Lanka gereisd, maar ik heb ook alles gedaan wat ik wilde doen inclusief de verplichte tours en gidsen. In totaal heb ik ongeveer €300,- uitgegeven in 2 weken zonder tickets en visum.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
kamelen danakil depression ethiopieethiopie natuur nature simien mountains