Ontdek hier het paradijselijke Zanzibar!

Zon, zee, Zanzibar!

Zanzibar, het paradijs! Zon, zee, strand en heerlijk eten! Het is een van de meest relaxte en paradijselijke eilanden waar ik ooit ben geweest. Het water is azuur blauw en doorzichtig, de stranden zijn spierwit en het zand is zacht. Dit is het eiland waar je spontaan als een soort Robinson Crusoe rond paradeert en je haar elke dag goed zit door de zoute zee lucht. Wat willen we nog meer?

Zanzibar in het kort!

Zanzibar’s officiële naam is Unguja. Het eiland hoort bij Tanzania en ligt aan de oost kust van Afrika. Zelden heb ik zo’n mooie mix van culturen geproefd (!) en gezien. De geschiedenis van Zanzibar is beïnvloed door Afrikanen, Perzen, Arabieren, Portugezen en Engelsen. Zanzibar was een slaveneiland en de geschiedenis gaat niet over rozen, maar de invloeden van deze zeer uiteenlopende culturen heeft voor zeer bijzondere mix gezorgd. Van bijzondere architectuur tot overheerlijk eten, overal zie je het terug!

Liever naar Zuid-Afrika? Lees hier meer!

Nungwi beach
Strand Zanzibar

Wat willen we nog meer?

Zanzibar is prachtig, de stranden zijn adembenemend, de cultuur is bijzonder, het eten is heerlijk en er is een leuke stad, ‘Stone Town’. Er is ontzettend veel te doen op het eiland. Wat willen we nog meer? Toch zijn er ook nadelen die ik graag met je deel. Wanneer je dit weet en je hier bewust van bent zul je niet meer voor verrassingen komen te staan en kun je ultiem genieten van dit prachtige eiland. Lees hieronder alle voor en nadelen op een rij!

Zanzibar Beach
streets-stown-town

Voordelen

Het ultieme paradijs.

 • Zacht wit zand, heerlijk om te wandelen, zonnen of in de schaduw onder een palmboom je boek te lezen. Het water is helder blauw, je kunt hier prachtige snorkel en duik trips maken.
 • Er zijn op Zanzibar veel verschillende soorten stranden, verdiep je hierin voor je er eentje uitkiest.

Veel activiteiten.

 • Naast duiken, snorkelen en dolfijnen spotten ben je voor watersport aan het juiste adres, op Zanzibar wordt veel gesurfd. Met name kitesurfen en windsurfen is populair.
 • Shoppen in Stown Town mag niet aan deze vakantie ontbreken, van leuke souvenirs tot mooie kleding in de kleine straten van het centrum tot het lekkerste fruit en kruiden op de markt.

Een eiland met een verhaal.

 • Zanzibar heeft een bewogen geschiedenis en er zijn verschillende musea waar je meer over dit eiland kunt leren.
 • Loop eens van het strand landinwaarts door de kleine dorpjes (kleed je bedekt). Maak contact met de lokale bevolking en laat je verrassen.

De prachtige oude stad Stone Town.

 • Verdwaal in de kleine straatjes van het centrum en geniet van de prachtige gebouwen en de mooie mensen.
 • In Stone Town zijn vele leuke hippe restaurantjes waar je zowel de lokale als westerse keuken kunt proeven.

De optie om je vakantie te combineren met de mooie safari parken van Tanzania.

 • Do i need to say more? Heb je de mogelijkheden? Sla een reis door Tanzania niet over!

Nadelen

Zanzibar is toeristisch.

 • Er is nog steeds kilometerslang onaangetast strand te vinden maar door de opkomst van het toerisme veranderd dit snel. Op de meeste plekken langs de kust vind je vele kleine resorts en hotels naast elkaar waardoor het idee van een afgelegen strandje voor je zelf nog al verdwijnt. De hotels zijn vaak omringd met weelderige tuinen waardoor ze gelukkig niet erg zichtbaar zijn.
 • Er is gebrek aan werkgelegenheid en soms ook kennis van de lokale bevolking om slim geld te verdienen aan toeristen waardoor er veel mensen op het strand spullen of diensten willen verkopen. Dit gebeurt soms ietwat opdringerig en komt meer voor op de populairdere stranden.
 • Door de opkomst van toerisme wordt er veel geïmporteerd. Hierdoor neemt de hoeveelheid plastic drastisch toe. Gelukkig ruimen de meeste hotels hun stranden goed op, hierdoor houden ze de stranden en zee redelijk schoon.
 • De lokale bevolking is over het algemeen arm en ziet niet veel terug van het geld dat er op het eiland verdiend wordt, wees je hier bewust van. Wellicht kun je er op letten om vaker bij hotels te slapen of restaurants te eten die door lokale gezinnen worden gerund.

De zee.

 • Aan de oostkust van het eiland is het verschil tussen eb en vloed enorm groot waardoor je overdag niet makkelijk kunt zwemmen.
 • Op sommige plekken liggen soms zee-egels in het water. Vraag rond en check dit voordat het blindelings het water in rent.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
muizenberg beach strand kaapstadBangladesh reizen backpacking