Ethiopië: een reis die op je bucket-list moet!

Waarom je een reis door Ethiopië niet mag overslaan!

Ethiopië is een van de meest veelzijdige landen waar ik ben geweest, met zoveel schoonheid en voor ieder wat wils. Laat ik dan maar meteen met de deur in huisvallen: de natuur! Tijdens mijn reis door Ethiopië, heeft de natuur me het meest aangegrepen. Elke dag weer was ik omringd met een adembenemend en extreem uiteenlopend landschap. Van actieve vulkanen tot nationale parken, bergen en watervallen. Ethiopië heeft het allemaal!

In het Noord-Oosten ligt een grote woestijn, daar bevindt zich Erta Ale en de Danakil Depression. Erta Ale is een beklimbare (actieve) vulkaan die je ’s nachts kunt beklimmen. De Danakil Depression een enorme zoutvlakte die 125 meter onder zee niveau ligt, en daarmee een van de laagste (en heetste) plekken op aarde is waar zich unieke natuurverschijnselen voordoen.

Dit was een van de hoogtepunten van mijn reis. Het was zó avontuurlijk, zó bijzonder! Een verschijnsel en ervaring die ik nooit meer, ergens anders op de wereld, op deze manier zal kunnen ervaren. En daarom is het meer dan de moeite waard.

Maar dit is natuurlijk niet het enige, wat Ethiopië te bieden heeft. Beklim bergen hoger dan 3000m boven zee niveau in de Simien of Bale mountains en geniet van vergezichten, zoals je ze nooit eerder zag. Bezoek de watervallen en de uitmonding van de Nijl rivier in Bahir Dar en relax aan het water, of maak een prachtige boottocht op het Tanameer. Geniet van de groene nationale parken, die het land te bieden heeft en spot zeldzame dieren, zoals de Ethiopische wolf! Kortom; de veelzijdigheid en natuurwonderen, die mother earth hier laat bloeien, zorgen ervoor dat dit land op je bucket-list moet!

“Ethiopie?! De meeste mensen kijken me verbaasd aan, maar laat dit nou net de mooiste reis van mijn leven worden.”

danakil depression camel ethiopian
sunset zonsondergang sri lanka

De samensmelting en authentieke cultuur

Ethiopië is rijk wat betreft cultuur; er zijn verschillende invloeden van buitenaf, maar omdat Ethiopië het enige land in Afrika is dat nooit een kolonie is geweest, heerst er een authenticiteit die ik tot nu toe nergens anders in Afrika heb ervaren.

Wel eens gehoord van Lucy? Een van de oudste, meest complete, fossiel van de  rechtop lopende voorvaderen van de mens. Ze werd gevonden in Ethiopië! Maar ook de naam Haile Selassie zal je niet onbekend zijn, zeker niet wanneer je wel eens reggae muziek luistert.

Religie speelt een grote rol voor bijna elke Ethiopiër. Mysterieuze, christelijke verhalen doen de ronde en velen zien Ethiopië als het geboorteland van het christendom, wat dan ook het grootste geloof in Ethiopië is. Zelf ben ik niet religieus maar het is geweldig om de antieke kerken en monumenten te bezoeken. Het christendom in Ethiopië is niet zoals wij het kennen. Het is kleurrijk, er is een ander kruis en de mystieke, rauwe en oeroude sfeer is goed voelbaar.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek hier meer over dit prachtige land!

ethiopian girl woman
simien mountains
Bahir Dar waterfal

De mensen

Ethiopiërs is een trots, bescheiden en gastvrij volk. Ze hebben een eigen kalender en het oud en nieuw, ook wel het ‘Timkat festival’ genoemd, in januari is een grote gebeurtenis. Dat mag je zeker niet missen! Daarnaast leven er veel verschillende stammen, waarvan sommigen met zeer oude gebruiken en leefwijze, zoals Voorbeelden zijn de Hamar en de Mursi stam. Veel van deze stammen leven in en rondom de Omo Valley in het zuiden van Ethiopië. Dit is bijzonder en het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Helaas raken deze stammen snel hun authenticiteit kwijt, door o.a. het toenemende toerisme. De Ethiopische cultuur is authentiek en voor je dagelijkse dosis muziek en dans ben je in het juiste land.

Het eten

Echte foodies opgelet! Ethiopië heeft een zeer eigen keuken waar we nog veel te weinig van horen, in de rest van de wereld. Het eten in Ethiopië is een reden op zich, om het land te bezoeken. Welkom bij de Enjera! Dit is een soort licht zurige pannenkoek, waarmee je vele sausjes, met of zonder vlees kan eten. Je eet het met je handen en peuzelt je vingers erbij op!

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
havana cars cuba ride