De mooiste plaatsen van Ethiopië op een rij

Dit moet je zien in Ethiopië!

Backpacken door Ethiopië is avontuurlijk en goedkoop. Ethiopië is het meest veelzijdige land in Afrika dat ik heb bezocht. Het is kleurrijk, heeft adembenemend mooie natuur en prachtige mensen. Het wordt nog niet veel bezocht door backpackers en is daarom nog erg puur, rauw en boven al, meer dan de moeite waard!

Laat me beginnen bij Lalibela.
Lalibela, een wereld vol met, uit rotsen gehouwen, kerken. Deze plaats is zoals de Lonely Planet het beschrijft: “geschiedenis en mysterie gevangen in steen”. Het maakt niet uit hoeveel foto’s je van te voren ziet, níéts kan het gevoel en het beeld vastleggen zoals het in werkelijkheid is… Het is immens, een werkelijk wereld wonder.

Je kunt de kerkgroepen bezoeken met een gids. Deze kun je via je hotel of op straat makkelijk vinden en het is zeker een aanrader. Ze kennen de weg en leiden je van het de ene kerk naar de andere via kleine paadjes (met soms prachtig uitzicht over de bergen) of donkere tunnels die de kerkgroepen met elkaar verbinden.
Het is makkelijk om dit in een dag te doen maar het dorpje zelf is leuk en het is zonde om hier na een dag alweer weg te gaan. De mensen op straat maken graag een praatje en er zijn leuke cafeetjes waar je heerlijke verse sappen kan drinken. Er is ook een restaurant, aan de rand van de berg waar je kan eten met 360 graden; adembenemend uitzicht! Kortom: een plek die je moet ervaren en zeker niet mag overslaan!

Lees hier alle praktische informatie voor jouw reis naar Ethiopië!

lalibela mooiste plekken in ethiopie
church lalibela ethiopie mooiste plaats

De Danakil Depression & Erta’Ale

Over deze trip alleen kan ik een boek schrijven. Er is niets avontuurlijker dat ik ooit heb meegemaakt dan deze 3-daagse trip naar het heetste punt van de aarde. Je gaat door bergen diep de woestijn in, slaapt onder de sterrenhemel bij een nomaden stam en bent getuige van het volgende wereldwonder dat de Danakil Depression heet. Je beklimt ‘s avonds een actieve vulkaan, slaapt op de rand, zo’n 10 minuten lopen van het blubberende lava en je bent toeschouwer van de meeste vallende sterren, die je met het blote oog kan waarnemen. Deze ervaring is ongelofelijk! Na een dag kan je het gevoel hebben, dat je niet meer op aarde bent. Het is surreëel, een (zweterig) sprookje, waar je uithoudingsvermogen in de hitte getest wordt. Maar ook met de meest mooie afgelegen gebieden waarvan je niet kan bedenken dat dit bestaat.

nature ethiopia danakil depression
vulkaal erta ale vulcano ethiopia

Simien Mountain Nationaal park

Een hike door de Simien Mountains zou je niet mogen over slaan op je bezoek aan Ethiopië. Of je nou een dag of 2 weken door deze bergen wilt struinen, het is de moeite waard en kan op vele verschillende manieren. De trip bereid je voor in Debark. Een tocht door de Simien Mountains zul je niet snel vergeten. Wees gereed voor uitgestrekte vergezichten, spannende paden langs afgronden van grote hoogte en kolonies Gelada apen.

“Nieuwe bloem, dat is wat Addis Abeba betekent en is. Lees hieronder meer over deze stad.”

simien mountains views

Bahir Dar

Terug in een grote stad! Bezoek hier een van de vele dagelijkse markten waar je mooie souvenirs kunt kopen, zoals traditionele instrumenten en mooie Ethiopische stoffen. Je kunt hier natuurlijk ook van alles van laten maken door de kleermakers op de markt. (Echt vakmanschap, ik spreek uit ervaring!) Vanuit hier kun je een tocht maken naar de watervallen van Bahir Dar, of met een bootje het gladde Tanameer overvaren. Geniet van Ethiopische koffie of een biertje, aan het water met zonsondergang. Eet in een van de vele lekkere restaurantjes. Je bent in een plaats om heerlijk bij te komen.

Addis Abeba

‘Nieuwe Bloem’ dat is wat Addis Abeba betekend en is. De 4e grootste stad in Afrika, een bruisende stad, vol grote gebouwen en veel verkeer. Een plek waar ik normaal zo snel mogelijk weg wil. Maar deze stad is ondanks dat de moeite waard. Vindt oases van rust bij de bijzondere kerken met prachtige aangrenzende tuinen, bezoek interessante musea en een van de grootste markten van Afrika genaamd: African Market waar je verdwaald in de wirwar van marktkramen. Voor een echte Ethiopische ervaring kan een avond bij het Ethiopische restaurant ‘Yod Abyssinia’, niet ontbreken. Geniet hier van een dansshow om nooit te vergeten onder het genot van heerlijk eten zoals: Shiro, Tebs, Kifto en drink Tej.

waterfal bahir dar ethiopie
Church ethiopia addis abeba

Het zuiden

Het zuiden van Ethiopië is anders dan het Noorden. De meest bezochte plaatsen zijn Harar en de Omo Valley. Harar is een oude intrigerende stad, een plek waar het niet erg is om uren te verdwalen. De Omo Valley is een prachtig natuurgebied, terwijl je uitkijkt over de savannes vind je hier eeuwenoude stammen met hun traditionele gebruiken en gewoontes. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Het ontmoeten van deze mensen was een van mijn meest bijzondere ontmoetingen ooit. Het bezoeken van deze stammen is een ervaring dat over 10 jaar misschien niet eens meer kan… Dat is dan ook de keerzijde van het verhaal, door de komst van toerisme verdwijnen de gebruiken en gewoontes van deze stammen. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn voordat je hier naar toe reist.

tribes tribal africa ethiopia

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
Zanzibar sunsetKandy to Ella Sri Lanka trainride