Bangladesh Travel reizen bangladesh josephine

Josephine van den Nieuwendijk

“MAMAAAA!!! KIJK! HET ZIJN ECHTE KONINGINNEN!” riep ik brullend tegen mijn moeder vanachter in de auto. “Jaaaaa! Wat zijn ze mooi hè?!”, riep mijn moeder. Ik was 6 jaar en wist niet dat de prachtige Somalische vrouwen met al hun wapperende gekleurde doeken en gewaden om asielzoekers waren, voor mij waren het echte koninginnen en ik had ze gezien!

Zo kijk ik nog steeds naar de wereld, genietend van hele kleine dingen. Ik doe niets liever dan het ontdekken van culturen en al het prachtige onverwoestbare wat moeder natuur ons te bieden heeft. Het lijkt oneindig… reizen is voor mij niet het verlaten van je comfort zone maar ontdekken dat het veel verder reikt dan je ooit had gedacht.

Mijn naam is Josephine, 25 jaar, woonachtig in Rotterdam en welkom op mijn reisblog!

Waar het allemaal begon? Mijn ouders! Zij waren pas echte reizigers. 30 jaar geleden trokken ze heel het Middenoosten en Azië door. Sparen en een jaar vertrekken naar India met niets meer dan een rugzak. Geen plan, geen handleiding of reisgids, geen telefoon en al helemaal geen wifi. Alleen elkaar en zuurverdiende centen. Meer dan dat hebben we ook eigenlijk niet nodig! Toch?

Hoewel ik als kind leuke roadtrip vakanties in Frankrijk beleefde konden mijn ouders niet wachten tot ik en mijn zusjes “oud genoeg” waren om ons mee te nemen op reis. Met ieder een eigen rugzakje op ons rug, daar begon het…

Mijn passies en interesses liggen niet bepaald dicht bij elkaar, ik heb van alles gedaan en zorg dat ik iets doe wat ik leuk vind maar ik vind zo veel leuk! Ik ontdek altijd wel weer iets nieuws waar ik me volledig gepassioneerd op kan storten, soms is het succesvol en soms mislukt het. Het enigste dat zich als een rode draad door mijn leven beweegt is reizen. Ik reis wat af! De wereld is veranderd, het reizen van nu is niet meer het reizen van 10 jaar (laat staan 35 jaar!) geleden. Het is toegankelijker, steeds meer mensen willen de wereld verkennen en krijgen de smaak te pakken!

Maar waar moet je starten? Waar kan en wil je naartoe? Wat kan je wel of niet verwachten?

Met mijn blog hoop ik je te inspireren, ook al zit je nu (nog) op de bank te lezen, ik neem je graag met me mee op avontuur, op zoek naar al die verborgen schatten die de wereld te bieden heeft en wie weet zie ik je daar!

9 feitjes over mij

 1. Ik ben afgestudeerd als danseres en dansdocente.

2. Afrika is mijn favoriete continent.

3. Stiekem hoop ik nog steeds op een uitnodiging voor Zweinstein.

4. Ik ben een gevoelsmens.

5. Backpacken werd met de paplepel ingegoten door mijn ouders.

6. Ik ben een echte Rotterdamse.

7. Ik ben een lichaamsmens, ik hou van beweging.

8. Ik woonde 6 maanden in Kaapstad, Zuid-Afrika.

9. Ik houd niet van oneven getallen.

circum navigate