3 redenen waarom je naar Sri Lanka moet!

1. Het land dat alles heeft!

Sri Lanka is wat mij betreft een perfecte vakantie bestemming. De reden hiervoor is de veelzijdigheid aan activiteiten en natuur. Boven alles is Sri Lanka een eiland, dus aan uitgestrekte meters strand zal het niet ontbreken. Aan de kust in Sri Lanka is het heerlijk! Je kunt er surfen, snorkelen, duiken, walvissen spotten en elke dag genieten van spectaculaire zonsondergangen. Maar ook voor natuurliefhebbers is dit land een pareltje. Fifty shades of green! Uitgestrekte vergezichten, bergen vol theevelden en bijzondere rotsformaties zorgen ervoor dat je camera bijna niet weg wilt stoppen. Ook voor safari’s ben je hier op het juiste adres, Sri Lanka bied niet alleen een thuis voor grote kuddes olifanten of zeldzame luipaarden. Ook veel reptiel- en bijzondere vogel soorten geven een extra dimensie aan de regenwouden en savannes.

mirissa sri lanka beach palm
temple sri lanka monk mihintale

2. Het land waar iedereen kan reizen.

Reis je graag alleen? Of wil je met heel het gezin eens wat anders dan naar de camping in Frankrijk? Sri Lanka is HET land om jouw reis te maken! Het is er veilig, zeker niet duur en de mensen zijn behulpzaam. Iedereen kan hier een rondreis maken, het is easy going en de mogelijkheden zijn eindeloos. Romantisch en avontuurlijk voor koppels, als (single)  vrouw helpt het omdoen van een neppe trouwring. Verder hoef je je niet druk te maken om je veiligheid en een betere vakantie bestemming voor gezinnen is er niet! Er zijn veel low budget accommodaties, guesthouses of hostels te vinden waar je tussen de 10,- en 20,- per nacht betaald voor een dorm of tweepersoonskamer. Maar wil je net iets meer besteden (denk aan 30,-/40,- per nacht)  kijk dan eens naar de prachtige (oud-koloniale) hotels met zwembaden en weelderige tuinen.

Liever naar Zuid-Afrika? Lees hier meer!

galle sri lanka boy
sri lanka lipton tea ella

3. De afstanden zijn klein.

YES! Sri Lanka is geen groot land en daarom vallen de reisafstanden mee. Je kunt het natuurlijk zo lang en kort maken als je zelf wilt. Maar het was toch wel weer lekker om eens geen 10 uur in de bus te zitten en dan meerdere dagen aan reizen kwijt te zijn. In plaats daarvan ben je gemiddeld zo’n 4 uur onderweg wanneer je met het openbaar vervoer gaat, waardoor je nog wat aan de rest van je dag hebt. Het is ook mogelijk om jezelf te verplaatsen met tuktuks of een auto met chauffeur (een taxi), dit is natuurlijk niet zo goedkoop als de bus of trein maar het is zeker betaalbaar.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
ethiopie natuur nature simien mountainsmuizenberg beach strand kaapstad