5 tips voor een onvergetelijk bezoek aan de Taj Mahal

De Taj Mahal wat is het?

De Taj Mahal is een van de meest imposante gebouwen die ik ooit gezien heb en ook het complex er om heen is prachtig. Dat kan ook niet anders… de Indiase keizer Shah Jahan liet dit gebouw bouwen als blijk van liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. Hij was stapelgek op haar! Mumtaz en Jahan waren 19 jaar getrouwd en kregen 13 kinderen maar bij de geboorte van hun laatste kind overleed Mumtaz. Het verdriet van de keizer was zo groot dat hij beloofde een graf te bouwen dat zo mooi was dat niemand haar ooit zou vergeten. Tussen 1631 en 1648 bouwden meer dan 20.000 mensen aan de gigantische tombe. Bijna 400 jaar later is de Taj Mahal nog steeds het symbool van oneindige liefde.

Opzoek naar iets anders bijzonders? Lees hier alles over Ethiopië!

Taj Mahal Gate
Mooie foto spot Taj Mahal

5 tips

1. Ga vroeg in de ochtend!

De Taj Mahal wordt dagelijks door zo’n 10.000 tot 15.000 mensen bezocht. Steeds meer mensen bezoeken het gebouw in de ochtend waardoor er voor de opening al rijen staan. Zorg dat je 30 minuten voor zonsopgang bij de Taj Mahal bent. Zo ontwijk je niet alleen de drukte maar kun je ook de mooiste foto’s maken. Het complex heeft een prachtige serene rust in de ochtend die alleen te ervaren is voordat de mensenmassa’s binnenstromen. Believe me, it’s worth it!

Bonustip: wanneer je moeite hebt met opstaan is het handig een hotel in de buurt te boeken, dit bespaard je een hoop tijd in de ochtend.

2. Koop je tickets online.

Tegenwoordig kun je online tickets kopen, hierdoor kun je de eerste rij bij de ticket counter overslaan. Officiële tickets zijn alleen te koop op de site van het Ministery of culture van India en kosten 1000 roepie per persoon.  Neem je paspoort mee wanneer je met je online kaartje naar binnen wilt, er kan naar gevraagd worden.

Let op: De Taj Mahal is op vrijdag gesloten!

3. Neem alleen het hoognodige mee.

Wat is het hoognodige? Camera, paspoort en water, that’s all! Laat je rugzak thuis, veel objecten, zoals metalen voorwerpen, statieven en voedsel zijn niet toegestaan. Zorg dus dat je iets gegeten hebt voordat je naar binnen gaat en vergeet niet de batterijen van je camera vooraf op te laden. Dit bespaard je een hoop gedoe en kostbare tijd bij de ingang want zo kun je sneller naar binnen.

Taj Mahal Gardens
Taj Mahal 5 tips voor een onvergetelijk bezoek

4. Ga via de juiste gate naar binnen.

De Taj Mahal heeft 3 ingangen: de West Gate, de East Gate en de South Gate. De eerste twee openen rond zonsopkomst en de South Gate opent pas rond 8 uur. Als je vroeg naar binnen wilt zal je dus via de West of East Gate moeten komen.

5. Loop door.

Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar het viel me op dat de meeste mensen enorm lang bij de main gate blijven hangen om daar hun perfecte foto te maken. Er zijn echter veel meer en misschien zelfs mooiere plekken waar je dit kunt doen. Mijn tip is om door te lopen naar het tweede plateau en daar te beginnen. Daarnaast verdienen de gebouwen naast de Taj Mahal ook hun aandacht. Rechts staat een prachtig oude vergaderzaal en links de moskee. Deze zijn bijna identiek maar de architectuur is schitterend.

De Taj Mahal is een van de wereldwonderen. Terecht als je het mij vraagt! Met deze tips hoop ik dat je net zo’n magische ervaring als mij zult hebben.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
Siargao eilandFinland Lapland Noorderlicht