Reizen door ongerept Bangladesh.

Toerisme, wat is dat?

Van toerisme hebben ze in Bangladesh nog weinig gehoord. Oke, een niet-toeristisch land is niet voor iedereen natuurlijk. Het heeft zo zijn voor en nadelen!

Door wat eerdere tegenslagen op reis (ja, niet alles gaat over rozen) moesten we bij aankomst op Dhaka airport ons visum nog regelen. Niet handig! Maar het was niet anders. Hier begon het… de man van het visum bureautje kon niet geloven dat we alleen maar op vakantie wilden. Hij vroeg wel tachtig keer of we geen journalisten waren. Zijn ogen rolde bijna uit zijn kassen toen we ook nog vertelde dat we niet op een plek zouden blijven, maar rond wilde reizen. Hij vond het maar niks en gaf ons na veel vijven en zessen met tegenzin een stempel. Wij waren super blij, eindelijk kon deze reis beginnen!

En waar begin je een reis in een land dat totaal niet ingesteld is op toerisme? Gewoon zoals altijd in de hoofdstad: ‘Dhaka’.

Opzoek naar iets anders bijzonders? Lees hier alles over Ethiopië!

Bangladesh people Dhaka
nature bangladesh

Dhaka

Als je deze stad overleeft, dan overleef je elke stad op de wereld! Dhaka is een enorme stad die evenveel inwoners telt als Nederland. Zorg dat je ‘old Dhaka’ bezoekt, en ga naar het Lalbagh Fort. Ga hier naar toe met een Rikshaw (een fietstaxi) en je dag zal een en al avontuur zijn. Het verkeer kan niet drukker en het is op straat een grote chaos, iedereen is aan het overleven. Er wordt vriendelijk naar je gezwaaid of je wordt ietwat oncomfortabel aangestaard. Wen er maar aan! Wij keken onze ogen uit en genoten van de bedrijvigheid. Het is vergelijkbaar met Delhi, alleen hier weten de meeste mensen nog niet dat je een toerist bent en dat er geld aan je valt te verdienen. De kleurrijke straten, de cultuur en de geuren van pittige curries, hier kijk je je ogen uit!

bangladesh Lalbagh fort
bangladesh dhaka streets

De leukste plaatsen van Bangladesh.

Sreemangal

Een plaats die onder de welvarende Bengalen al een populaire vakantiebestemming is! Hier gaat alles over thee, ik als theeleut was heel gelukkig! Je kan hier per fiets of tuktuk de uitgestrekte theeplantages bezoeken en de beroemde ‘Seven Layer Tea’  drinken. De natuur is prachtig en je maakt kennis met het plattelands leven van de lokale bevolking. Het dorpje is ook leuk, ga daar ’s avonds iets eten of struin langs de vele winkeltjes. Maak een dagtocht naar de watervallen in de buurt of bezoek de jungle in het Nationale park Lawachara.

Bangladesh Sreemangal
Bangladesh Mensen People

Het zuidoosten

Wanneer je verder naar het zuidoosten reist kom je langs de Chittagong Hilltracks een prachtig gebied waar je veel mooie tempels kunt vinden en prachtige wandelingen kunt maken. Om dit gebied in te kunnen moet je toestemming aanvragen bij de burgemeester vanuit Chittagong, het duurt een week voordat je deze krijgt. Wanneer je verder naar het zuiden gaat kom je bij Cox Bazaar, hier ligt het langste natuurlijke strand van de wereld. Ook kan je een bezoek brengen aan St. Martins Island, een eiland voor de kust van Cox Bazaar.

Sundarban & Bagerhat

Sundarban ligt in de zuidwest hoek van Bangladesh, hier vindt je het grootste mangrove woud ter wereld. Boek een dag of meerdaagse tour door deze jungle en wie weet spot jij de Bengaalse tijger.

Bagerhat is een klein stadje met een interessant verhaal. Het is jaren overwoekerd geweest door jungle en wordt de ‘lost city’ genoemd. De eeuwenoude Moskeeën die je hier vindt zijn erkend als UNESCO werelderfgoed.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
Zanzibar Sea