De lekkerste stranden van Kaapstad!

Zoveel stranden, welke zijn de moeite waard? Hier onder zie je de mooiste en lekkerste stranden op een rij!

#1 Het Afgelegen Llandudno Beach.

Dromerige zonsondergangen en weinig toeristen. Een heerlijk strand ongeveer 30 minuten rijden vanaf het centrum. De autorit hier naar toe is adembenemend en alleen daarom is dit strand het bezoeken waard. Ideaal als je lekker liggend op een sarong je boek wilt uitlezen. Er is geen horeca gelegenheid dus neem je eigen snacks en drinken mee. Op een winderige dag ook leuk voor golfsurfers. Tip: Ga vroeg want de parkeer plaatsen zijn beperkt.

#2 Het populaire Clifton Beach.

Yes! Dit strand is windvrij! Heel fijn maar daarom ook erg populair. Welkom in het St. Tropez van Zuid-Afrika. Clifton bestaat uit vier stranden: nummer 1 t/m 4. Nummer 1 en 2 zijn vooral populair bij locals. Clifton 1 vind ik het mooist en is rustiger dan de rest, hier wordt ook gesurft. Populair bij de gay community is Clifton 3. Clifton 4 is erg levendig en het best als je komt om te zwemmen. Wees voorbereid: het water is ijskoud langs de gehele Atlantische kust.

#3 Surfers beach in Muizenberg.

Bekend van de gekleurde strandhuisjes! Niet het allermooiste maar wel een een heerlijk strand en perfect voor (beginnende) surfers! Het water is niet zo koud als de meeste andere stranden aangezien dit in False Bay licht, aan de zuid-oost kant van Kaapstad. Lekker zwemmen dus!

Beach babe - Cape Town Kaapstad
Camps Bay Cape Town

#4 Kitesurfmekka Blouberg Beach.

Het kitesurfmekka van Zuid-Afrika, maar ook absoluut de moeite waard als je niet surft. Een stuk noordelijker gelegen dan de andere stranden op zo’n 30 minuten rijden van Kaapstad vind je dit strand met het meest mooie uitzicht op de Tafelberg en Robben Island.

#5 De avontuurlijke pinguins van Boulders Beach.

Dit strand ligt ten zuiden van Muizenberg en heeft zijn naam te danken aan de grote rotsen die overal op het strand liggen. Schrik niet als je van dichtbij pinguïns ziet! Er leeft een enorme kolonie in en om dit strand, erg leuk om te zien. Just smile and wave!

#6 Het bekende Camps Bay.

Weelderige palmbomen, mooie mensen en hagelwit zand. Dit strand ligt het dicht bij het centrum en is zeker de moeite waard. Het uitzicht over Lionshead en de Twelve Apostles is prachtig. Er zijn op de boulevard veel restaurantjes en barretjes te vinden, kortom: de dag vliegt voorbij! Let op: als het waait in de stad dan waait het hier nog harder…

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
buddha mihintale sri lankaZanzibar Sea