Het magische “must see” Siargao!

Geschreven door: Sudesca Janse

Siargao een must visit!

De Filipijnen; Met meer dan 7000 eilanden heeft dit archipel omringd door vele zeeën een fantastische natuur te bieden. Maar hoe kun je rondreizen in een land waarbij de afstanden per eiland redelijk ver uit elkaar liggen? Afhankelijk van de tijd die je hebt, is het zeker mogelijk om diverse kanten van het land te bekijken. De Filipijnen is een gemakkelijk land om doorheen te reizen. De locals spreken er goed Engels, de verbindingen van de ene plek naar de andere plek zijn goed geregeld en iedereen is erg vriendelijk om je op weg te helpen. Een aantal plekken wil je echter niet overslaan, maar het eiland Siargao is wel echt een must visit.

Opzoek naar wat anders? Misschien is het paradijselijke Sri Lanka iets voor jou!

Siargao island people
Siargao island

De magie van Siargao…

Het nog vrij ‘onontdekte’ eilandje Siargao ligt vaak uit de reisroute van vele die een reis maken door de Filipijnen. Echter is dit eiland de moeite waard om even een omreis te maken. De sfeer die dit eiland met zich meedraagt is magisch, iedereen is er relaxt en down to earth. Momenteel kent het eiland nog maar 1 hoofdweg die rondloopt over het eiland, maar elke plek is goed te bereiken per motorbike of habal habal (scootertaxi). De plek waar de meeste accommodaties en restaurants zich bevinden is in het dorpje General Luna. Vanuit hier kun je van alles ondernemen.

 

Liever iets anders? Lees hier de 3 redenen waarom je naar Sri Lanka op vakantie moet!

Surfen op Siargao.

Als je van surfen houd ben je op Siargao op het goede adres. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bali zijn de ideale surfspots nog niet overladen met toeristen die in de weg liggen om de goede golf te kunnen pakken. De weg die je aflegt naar de surfspots zijn al geweldig. Vaak op de motor, off-road midden door de natuur naar prachtige kustlijnen. Voor de pro’s kun je onder andere de ideale golf pakken bij Cloud 9. Wat overigens ook een fantastische plek is om te kijken naar zonsondergang.

Daku eiland.

Maar ook als je niet kunt surfen is Siargao een fantastische plek om te bezoeken. Zo liggen er voor de kust van het eiland diverse kleine idyllische eilandjes die je kunt bezoeken met een dagtour. Het grootste eiland hiervan is Daku Island; een eiland met een klein dorpje (als in een blokje met huizen) die authentiek is om doorheen te lopen. Een dag in paradijs is gegarandeerd bij het eilandhoppen.

Sup boarden in Siargao
Paradise Filipijnen

Het niet toeristische Sugba Lagoon.

Ik heb zelf ontzettend genoten om de ‘Sugba Lagoon’ te bezoeken. Vanuit General Luna is het ongeveer een uur rijden met de auto om naar de haven in Del Carmen. Vervolgens vertrek je met de boot, via de mangrovebossen, naar de Sugba Lagoon. Deze plek is onbeschrijflijk mooi en rustig. Je kunt de lagoon ontdekken met een stand-up paddle bord om te gaan suppen, met een kajak of je kan gaan zwemmen met een snorkelset. Zelf had ik ervoor gekozen om te gaan suppen en ik was naar de andere kant van de lagoon gaan paddelen. Er was letterlijk niemand, behalve de vriendin waarmee ik samen op reis was. Daar lagen we dan, te niksen op ons stand-up paddle bord. Het enige wat wij hoorden waren krekels en waren omgeven door de prachtige natuur, wat wil een mens nog meer?

De prachtige Magpupungko Tidal and Rock Pools.

Een andere prachtige plek op Siargao zijn de ‘Magpupungko Tidal and Rock Pools’. Deze plek kun je bezoeken bij eb en vormt een natuurlijk zwembad van de natuur. Als je verblijft in General Luna is het leuk om zelf naar de Rock Pools te rijden met een motorbike. Het is namelijk erg makkelijk te vinden en onderweg kom je prachtige valleien, rijstvelden en dorpjes tegen. Wel is het aan te raden om deze plek buiten het weekend om te bezoeken. In het weekend gaan de locals hier graag naartoe. Wat natuurlijk niet erg is, maar het is hierdoor heel erg druk.

Meer lezen over de paradijselijke Filipijnen? Klik snel verder!

Must see Siargao

Siargao heeft dus van alles te bieden en is hierdoor echt voor iedereen aan te raden. Naast dat je er van alles kunt doen, proberen vrijwel alle accommodaties en restaurant zo ecologisch mogelijk te leven. Hierdoor is het eiland erg schoon. Voor mij was dit eiland het hoogtepunt van de Filipijnen. Ik ben verliefd geworden op deze plek en ongetwijfeld overkomt jou dit ook bij het bezoeken van dit paradijselijke eiland.

Siargao island

CIRCUM NAVIGATE

Sharing is caring!

Reacties

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
Reizen in de filipijnenTaj Mahal Agra India