Ethiopië: Praktische informatie

Alle praktische informatie voor jouw reis!

Er komt veel kijken bij een rondreis buiten Europa. Deze informatie gaat specifiek over Ethiopië en is gebaseerd op mijn ervaringen.  Het is belangrijk je reis goed voor te bereiden daarom hier praktische reisinformatie. Let op: Ik heb in 2015/2016 in Ethiopië rondgereisd, deze informatie kan in de toekomst veranderen.

Het Visum: Bij de ambassade in Brussel voor ca. €35,- of voor ca. $50,- bij aankomst op Bole International airport in Addis Abeba. Je kan een toeristenvisum aanvragen voor 1 maand of 3 maanden, dit geldt voor Nederlandse paspoorthouders.

De Beste reistijd: Het gehele jaar door, de droogste periode is van oktober tot en met half maart. Ik was er in december/januari en heb prachtig weer gehad.

Het Tijdsverschil: Het is in Ethiopië 2 uur later dan in Nederland.

De Munteenheid: De nationale munteenheid is Birr.

Lees hier waarom een reis door Ethiopië op je bucket-list moet!

danakil depression zoutvlakte ethiopie
ethiopie mensen

Het vervoer

De bus is het makkelijkste en goedkoopste vervoersmiddel, een busrit van 6 uur kost je gemiddeld €5,-. Tussen de grote steden gaan elke dag bussen, deze vertrekken vaak vroeg in de ochtend. De welbekende minibussen rijden minder lange afstanden en gaan vaker per dag, deze stoppen vaak en ook in de kleinere dorpjes. Deze busjes komen vaak meer dan vol te zitten en vertrekken wanneer ze genoeg passagiers hebben.

Carpoolen is ook gebruikelijk, hotels kunnen je helpen bij het regelen hiervan. Let op: onderhandel goed over je prijs en spreek deze duidelijk af. Iedereen die helpt bij het regelen probeert er iets aan te verdienen dus wees duidelijk en hou voet bij stuk.

Vliegen is de duurste optie maar soms erg handig en tijdbesparend. Een vlieg ticket kost tussen de €50,- en €150,- euro per persoon. Vroeg boeken helpt!

mursi tribe ethiopia
nature ethiopia

Kostenplaatje

Een verblijf in een goedkope basic tweepersoonskamer kostte ons tussen de €4,- en €8,- per nacht soms inclusief ontbijt. Ethiopië beschikt in de bekendere plaatsen over duurdere hotels en je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt.
Voor eten ben je tussen de €2,- en €6,- per dag kwijt.
Het maken van tours en trektochten, kost het meest. Het bezoek aan de Danakil depression is alleen via een tour te boeken en ook voor een trektocht door de Simien Mountains heb je bijvoorbeeld een gids nodig. De kosten variëren sterk; en zijn afhankelijk van het aantal dagen en wat je er allemaal wel of niet bij inbegrepen wilt. Trek hier tussen de €100,- en €500,- voor uit.

Mijn totale kosten

Het is altijd moeilijk om precies aan te geven hoe duur een land is. Dat is afhankelijk van vele factoren en je kunt een reis altijd zo prijzig maken als je zelf wilt. Ik heb 1 maand zeer low-buget door Ethiopië gereisd, maar ik heb ook alles gedaan wat ik wilde doen inclusief de verplichte tours en gidsen. Ik heb het meeste uitgegeven aan de Danakil Depression en mijn trip door het zuiden (waarbij ik een gedeelde auto met chauffeur had voor 4 dagen). Het vervoer, verblijf en eten kan erg goedkoop. In totaal heb ik ongeveer €750,- uitgegeven in de hele maand.

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
Kandy to Ella Sri Lanka trainridebuddha mihintale sri lanka