2 dagen in kleurrijk Havana – Where to go & What to do?

Havana oh na na

Cuba is aan verandering onderhevig, en misschien is daarom nu hét moment om deze reis te maken. Als ik aan Cuba denk wordt ik altijd enthousiast. Ik denk aan de zweterige hitte, straten gevuld met muziek, prachtige oldtimers en kinderen die buitenspelen.

Cuba is een stap terug in de tijd, een land met een bewogen geschiedenis en het communisme dat je elke dag in de ogen staart. Er hangt een magische sfeer in Cuba die al het werk doet, het is betoverend en rauw. Dit maakt je bezoek meer dan de moeite waard!

Havana is een authentieke stad, waar je iedere minuut op straat zal willen doorbrengen. De vintage auto’s, oude gebouwen en de opgewekte mensen maken het een van de meest energieke en sfeervolle steden die ik ooit heb bezocht. Zelfs in de stad hangt een lekkere eiland vibe. En de heerlijke salsamuziek, die bijna overal te horen is, doet daar nog een schepje boven op.

“Geen stad voelt zo levendig en energiek als het stadscentrum van Havana.”

havana cuba street cars
havana streets old town cuba kids

Ik heb maar een paar dagen in Havana, wat moet ik doen?

Een paar dagen klinkt kort maar je kunt toch nog een hoop zien en doen in een hele korte tijd. En door de relaxte sfeer van deze stad heb je al gauw het gevoel dat je een week op vakantie bent.

#1. Verdwaal in de straten van Havana Vieja.

Dit is bij uitstek het meest sfeervolle gedeelte van de stad. Relax op een van de vele pleinen en geniet van het buitenleven van de lokale bevolking. Oldtimers worden gerepareerd op elke straathoek, kinderen spelen buiten en de vrouwen staan in de deuropeningen met elkaar te kletsen. Trek hier minstens een halve dag voor uit.

#2. Tour door de straten van Havana in een oldtimer!

Dit kost tussen de 30 en 40 CUC per uur maar is een belevenis die je niet mag missen. Spreek goed af wat je wilt doen/zien met de chauffeur want in hun enthousiasme willen ze van alles laten zien en ben je zo een paar uur verder. Ze stoppen graag op verschillende plekken om je van alles te laten zien. Het is erg leuk om de andere wijken te bezoeken, het grote fort, Plaza de Revolucion, via de dure wijk Miramar naar het park Rio Almendares.

#3. Volg salsa lessen op een dakterras tijdens zonsondergang!

JA je leest het goed, salsa en Cuba zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens mijn verblijf in Cuba heb ik een geweldig adresje gevonden. De les wordt gegeven op het dak van een gebouw midden in de stad, het uitzicht is prachtig, de wind waait door je haar en de zon gaat onder terwijl je de les volgt. Stuur een Whatsapp bericht naar +5378662474 of email: coordinacion@salseandochevere.com. Meer informatie kan je vinden op de website http://www.salseandochevere.com/

#4.  Bezoek het strand vroeg in de ochtend.

Last van een Jetlag? Ben je heel vroeg wakker?Playas Del Este ligt zo’n 20-30 minuten rijden van de stad. Geniet van een prachtige zonsopkomst en de rust. De eerste mensen komen vanaf 10/11 uur en het wordt erg snel druk.

#5. Natuurlijk mag je de bekende plaatsen niet overslaan!

Rij of loop eind van de middag over de Malecón en zorg dat je hotel Nacional hebt gezien. Voor de kunst en geschiedenis liefhebbers is Museo de la Revolución een absolute aanrader!

circum navigate

Sharing is caring!

Laat een reactie achter

Gerelateerde posts
ethiopia danakil depression natureZanzibar sunset